Dzirkstošais ceļvedis/ Champagne Guide

(For English version please scroll down the page) Atrodoties nieka 90 minūšu auto brauciena attālumā (vai 45 minūtes ar ātrvilcienu) no Parīzes, Reimsa vilina ar īpašu gaisotni, atmosfēras un iespaidu ziņā neatpaliekot no galvaspilsētas. Neviens reģions Francijā ap sevi nevij tik daudz dzirkstoša svinīguma kā Šampaņa. Ielidojot ar AirBaltic vakara reisu Šarla de Golla lidostā Parīzē izskatīju divas iespējas – … Lasīt tālāk!

Discovering 10th arrondissement

Grand stations. All over the world these places are almost mythical because they are worlds within the world. We walk, see, discover and our hearts always beat faster with the expectation of a voyage. On my way to an early morning flight (RER B line goes directly from Gare du Nord to Charles de Gaulle Airport), my eye caught the … Lasīt tālāk!

Burgundy. A place to leave your heart

Burgundy will steal your heart. If you are ready to be carried away by picturesque villages from other centuries and endless landscapes of vineyards, as well as dive into the art of gastronomy and fine wine, then pack your bags, book a flight, and let the butterflies start flying in your stomach. How to get to Burgundy?  Getting to Burgundy … Lasīt tālāk!

Durstīgā labsajūta

Laikā, kad vairākus gadus dzīvoju pie jūras, aktīvi aukstajā laikā roņoju jeb nodevos aukstumpeldēm. Mani lielākie izaicinātāji bija vējš, sals un ledus, bet, ja vien jūra nebija aizsalusi, sakodu zobus un metos iekšā ledainajā ūdenī. Neliegšos, pirmajās reizēs to darot, vajadzēja sakopot visas drosmes rezerves, jo tiklīdz pēdas pieskārās stindzinošajam ūdenim, smadzenes mēdza taurēt: “Ei, trakā, ko tu tagad dari?!”. … Lasīt tālāk!

Ar Tesla līdz Burgundijai

Ja vēl pirms pāris nedēļām, braucot ar iekšdedzes dzinēja auto, doma par elektroauto likās kaut kur prāta nostūrī klusi snaužam, tad mirklī kad pirmoreiz iekāpu Tesla, lēmums bija skaidrs jau pēc pirmajām desmit minūtēm – redzot un sajūtot tehnoloģiju inovācijas, sapratu, ka ir pienācis īstais brīdis mainīt savu braucamo uz elektroauto. Tesla pārsteidza ar plašajām iespējām, kuras izmantojot auto ļauj … Lasīt tālāk!

Like Traveling Home

I wake up refreshed and reenergized, take my doggy Maxim (who just woke up in his fabulous dog bed, stretching his legs), and we go for a morning run. The city of Düsseldorf is just waking up. As we run through the quiet streets and parks, we see the sunrise that feels magical. Once back in our spacious room, I … Lasīt tālāk!

Grāmata pie kamīna

Kājas siltumā pie mājīgas kamīna uguns, liepziedu tēja kanniņā un detektīvs. Dažkārt mazās laimes uzplauksnī tik pēkšņi, ka gribas tās saķert aiz astes un nelaist vaļā.  Ik reizi (jau piecu grāmatu garumā) kad atveru jaunu stāstu par privātdetektīvu Kormoranu Straiku, labsajūtā gribas murrāt. Man viņš ļoti patīk! Vispār man ārkātīgi detektīvos uzrunā tie mazliet dzīves sistie, introvertie izmeklētāji, kas labprāt … Lasīt tālāk!

Es jau te biju!

Atzīšos, ka mani ik pa laikam pārņem déjà vu sajūta. To var izraisīt nejauša smaržas plūsma, nokļūšana jaunā vietā, filmas kadrs, taču tā ir tik spēcīga, ka vienkārši gluži intuatīvi zinu kas sekos tālāk. Vai tā ir tikai kāda prāta nostūrī noglabāta atmiņa, kas vienkārši rada līdzīgas izjūtas vai arī tomēr dažkārt tā sīkā balstiņa ar ‘esmu to piedzīvojusi iepriekš’ … Lasīt tālāk!

Mazliet lasītāja dvēseles

Trīcošas rokas, kaklu kā aukstu roku nospiediens apņem žēluma sajūta. Acis sūrst (jo šī ir no tām gramātām, kuru lasot nespēju neraudāt). Mazliet dzīvības ir pārbraucis man pāri kā ceļarullis, mēģinu ievilkt elpu krūtīs, bet gandrīz nesanāk. Pēc izlasīšanas ir jāatceras kā elpot normāli. Ak, Džūd… Pat nespēju atminēties, kad man vēl kādu grāmatas varoni tik izmisīgi gribējies apkamt, noglāstīt, … Lasīt tālāk!

Luga divos cēlienos

Paņemot rokās grāmatu ar tumši sarkano auduma vāciņu, kur nosaukums iespiests ar zelta burtiem, pārņem svinīga sajūta. Nu gluži kā pirms teātra izrādes, par gaidāmo iejušanos citā dzīvē, par spēku, kas spēj aizraut tā, lai šo dzīvi līdzizdzīvotu, par brīnumu, ko spēj radīt aktierspēle.  Pirmais cēliens – recenzijas. Teātra zinātnieces un kritiķes Lilijas Dzenes vārdu nospiedumi vairāk nekā 400 dzīves laikā … Lasīt tālāk!

Ceļošana jaunajos apstākļos

Foto: Kristaps Kārkliņš Šajā neparastajā laikā ceļojums atkal ir kļuvis par notikumu. Lielai daļai no mums vēl pirms nepilna pusotra gada viss bija ierasts – jebkurā brīdī, neko daudz neplānojot, bija ierasts nopirkt biļetes, iekāpt lidmašīnā un nokļūt kaut vai otrā pasaules malā. Ceļojot 2021. gadā, pakrūtē atkal atgriezies patīkams satraukums, lidojums tiek gaidīts un ceļojums šoreiz tiek pārdomāti plānots, … Lasīt tālāk!