Aizraujošais Neapoles seriāls

Ja ar Elenas Ferrantes tetraloģijas pirmo grāmatu Brīnišķīgā draudzene cīnījos ilgi, tad lasot otro daļu Jaunais uzvārds , tekstu acu priekšā skatījos gluži kā seriālu, kurš ar katru nākamo sēriju ievelk stāstījumā aizvien vairāk. Joprojām apbrīnoju Ferrantes spēju rakstīt tik vizuāli baudāmā valodā (te noteikti jāuzteic tulkotājas Daces Meieres talantīgais ieguldījums), ka lapaspuse pēc lapaspuses paskrien gluži nemanāmi. Un te nu … Lasīt tālāk!

10 Hestona Blūmentāla virtuves likumi/ Heston Blumenthal’s 10 kitchen rules

Trīs Michelin zvaigznēm godalgotā restorāna The Fat Duck īpašnieks, viens no pasaules ietekmīgākajiem šefpavāriem, Viņas Majestātes Anglijas karalienes iecelts bruņinieka kārtā. Hestonam Blūmentālam ir visas tiesības uzvesties kā superzvaigznei, taču tā vietā viņš ļauj izcelties galvenajam – ēdienam. Viesojoties Latvijā, slavenais šefs atklāja savas virtuves likumus, kas liek saļodzīties dažiem klasiskās virtuves pīlāriem.   Pirms pārsteigt citus, pārsteidz sevi Viens no … Lasīt tālāk!

Sadraudzēties ar grāmatu

Ne visai bieži ar grāmatu man bijušas tādas attiecības, ka esmu to nolikusi malā vairākas reizes. Ar domu – ja nelasās, tad nelasās. Tomēr intereses vēlniņš turpināja skubināt, bet ja nu tomēr? Nepārprotiet, Elenas Ferrantes grāmata Brīnišķīgā draudzene man nešķita slikta. Vienkārši, uzsākot lasīt, stāsts nedevās rokās. Ik pēc pāris lapaspusēm zaudēju uzmanību tēlu daudzumā un uzvedībā, pašas domām aizceļojot citā … Lasīt tālāk!

6 pavasarīgi palīgi

Ikreiz uzākot kādu jaunu darba projektu, nozvēros sev – nestresošu, nemalšu emocijas caur sevi un vispār, būšu mierīgāka par daudzgadsimtu vecu Budas statuju. Tā teikt, starošu gan iekšēji, gan ārēji. Kā tad, nepaiet ne diena, ne e-pasts, kad atkal pieķeru sevi sēžot ar piepūstiem vaigiem, paaugstinātu sirds ritmu un niknas acu berzēšanas. Lai gan zinu, ka jāpārvar šāds posmiņš un … Lasīt tālāk!

“Līdz kāzām sadzīs!”

Šo teicienu bērnībā droši vien dzirdējusi teju ikviena meitene. Nobrāžot celi, sasitot roku, ar pieri ieskrienot sienā – “Līdz kāzām sadzīs!”, teica māmiņa vai vecmāmuļa un tas vienmēr nomierināja, ka tiešām, pasāpēs, pāries un rēta nepaliks. Bet rētas var būt ne tikai ārēji redzamas, ir tādas, kas iekšā tiek ieskrāpētas bērnībā un paliek tur, dvēselē, uz mūžiem. Leididī aug kādā … Lasīt tālāk!

1

Ar ķepām septītajās debesīs/ Paws in seventh heaven

Jūs mīlat labas dizaina lietas, kuras ir ne tikai modernas, bet arī kvalitatīvas, izturīgas un galvenais, ērtas lietošanā? Es – noteikti. Īpašu rūpību piešķiru lietām, kuras vislabāk raksturo termins timeless, tātad tās nezaudē aktualitāti mainīgo modes kaprīžu vējā, lietojot kļūst tikai labākas un neliek satraukties par sīkiem skrāpējumiem vai traipiem. Ilgmūžīgas, pamatīgas un skaistas. Kopš mūsmājās ienācis vipets Maxims, interjerā … Lasīt tālāk!

Virtuozie garšu burvji

Āzijas garša? Omītes medus sīrupa vietā? Ne salds, ne sāļš? Šoreiz nerunāju par gastronomiskām tendencēm, bet gan dzērienu garšām ko izdevās iepazīt bārmeņu komandu konkursā Absolut Invite.  Lai arī pati noteikti sevi pieskaitu pie vīna un šampanieša baudītājām, šoreiz neatteicu dalību konkursa vērtēšanā, kur astoņas komandas pārstāvēja daudzus no labākajiem Latvijas kokteiļu gatavošanas virtuoziem un trīs blogeru sastāvā piešķīrām mūsuprāt … Lasīt tālāk!

Labākās Burgundijas pērles

Iespaidu karuselis No pļavām, kuras kā krāsaini diapozitīvi pazib ceļā, braucējus ar izslietu galvu un ziņkāru skatienu pavada gaišās Šarolē govis. Nāsīs iesitas kūts smaržu virpulis, no pļautas zāles līdz nostāvējuša siera aromātam, liekot teju uz mēles gala jau sajust kraukšķīgas bagetes riecienu ar sviestu un minerāli augļaino burgundieti glāzē. Burgundija ir vieta, kur iepazīt lauku plašumus, izbaudīt nelielo ciematu … Lasīt tālāk!

Vīna un ēdiena sarunas Toskānā

Darba laiks tiek pieskaņots ēdienam un vīnam? Nekā neparasta – laipni lūgti Itālijā. Zemē, kur gastronomijas un vīna baudīšanas māksla ir attīstīta līdz perfekcijai, pievienojot labu devu dzīvesprieka un šķipsniņu nesteidzības, ļaujot ikvienam izgaršot labākās dzīves baudīšanas receptes. Pievienojiet vēl Toskānas sauli, un sapratīsiet, ka šeit varat piedzīvot itālisku iespaidu piepildītāko atvaļinājumu mūžā! Toskānas reģiona izdevīgā atrašanās vieta ļauj nepavadīt … Lasīt tālāk!

3

Kur apmesties Šampaņā un 10 šampanieša baušļi/ Anselme Selosse: 10 rules about champagne

les avises interjers

Anselms Seloss Viens no Šampaņas īpašākajiem vīndariem un kulta grower. Biodinamisko šampaniešu aizsācējs un iedrošinātājs veselai paauzei, kuru mēs tagad pazīstam kā grower champagne. Rada iespaidīgu šampanieti izmantojot Burgundijas metodes, lielākoties no chardonnay jeb Blanc de Blancs (pamēģiniet atrast viņa šampanieti un, iespējams, tas būs unikālākais šardonē, kādu savā dzīvē būsiet baudījuši), bet arī no pinot noir. Abas, kā zināms, … Lasīt tālāk!