Uzkoda, kurā paslēpies pavasaris!

Gards ēdiens ir viena no manām ikdienas prieka iedvesmam. Tik ļoti tīk atklāt receptes, kurās padomāts ne tikai par garšas labsajūtu, bet arī veselīguma devu. Pavasarī taču organisms burtiski brēc pēc pamatīgas svaigu dārzeņu devas.

Voilà! Šie Pavasara rullīši ir kraukšķīgi, viegli un ļoti garšīgi. Noteikti piedāvāšu draugiem šo gardo uzkodu jau nākamajā mājas ballītē!

Gatavošana:
Pamērcē siltā ūdenī rīspapīra plāksnīti (nopērkamas Gastronome, Stockmann u.c) un klāj uz dēlīša. Pildījumam liku smalki sagrieztas avokado, paprikas, cukini un gurķu strēmelītes, papildinot ar svaigiem zaļumiem – dillēm, baziliku un zirņu dīgstiem. Uzmanīgi sarullē un liec uz šķīvja.

Mērcīte šajā orķestrī spēlē galveno lomu – pamērcējot tajā pavasara rullīti, veidojas kolosāla garšu saderība. Un to pagatavot ir tik vienkārši – visas sastāvdaļas tikai jāsablenderē:

1/2 glāzes kokosriekstu ūdens
1/2 čili pipara
1/2 avokado
4 ēdamkarotes svaigi spiesta apelsīna sulas
Puse vai viena pilna tējkarote Indijas vai mandeļu riekstu sviesta
Puse laima sulas

Labu apetīti!

Comments 0

  1. Nesen uztaisīju šos brīnumus man un draugam vakariņās. Labi, ka tas nebija vienīgais vakariņu piedāvājums…. jo viņš nespēja psiholoģiski tikt pāri samirkušo rīsu papīra rullīšu izskatam. Pēc 10-15min gatavošanās tomēr pagaršoja, bet tas netika pat norīts. Pats nesaprot, kādu labumu laiž garām.. eh. vīrieši. 😀 Bet nu tā jau gadās, kad cenšas ieviest ēdienkartē, ko pilnīgi jaunu un nepierastu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *