Sestdienas pēcpusdienā, kad aiz loga laikapstākļus par patīkamiem nekādi nevarēja nosaukt, mēs ar bloga Happy Whispers saimnieci Līgu Andžāni atklājām u/v Stockmann mājīgu viesistabu, aicinot viesus iepazīt jaunus garšu savienojumus.
Vai zināt, kā garšo pistāciju eļļa? Vai esat pamēģinājuši vālriekstu, mandeļu, vīnogu kauliņu eļļu? Un kā ar nelielu piedevu vīģu etiķa? Kā izmainās garšas kombinācijas!
Tieši šādus jautājumus uzdevām mūsu ciemiņiem, liekot aizdomāties vai maz ikdienā veikala plauktos pievēršam uzmanību citām veselīgām ēdienu bagātinošanām piedevām bez ierastās olīveļļas. Kāds gan pārsteigums bija vērojams cilvēku sejās nogaršojot, piemēram, pistāciju eļļu. Tās piesātinātā garša jau vien domās aizved uz dienvidu zemēm, teju pakrūtē sajūtot uzspīdam sauli!
La Tourangelle eļļas tiek ražotas Vudlendā, Kalifornijā, sekojot 150 gadus senām franču eļļas spiešanas tradīcijām. Viesistabā bija nodegustējamas trīs neierastas garšas – grauzdētu pistāciju, grauzdētu mandeļu un Thai Wok ar Taizemes bazilika un citronzāles piedevu.
Franču ražotāja Clovis eļļas pārsteidza ar daudzveidību – vīnogu kauliņu, mandeļu, lazdu riekstu, vālriekstu – katra ar izreiktu garšu un aromātu.
Visas eļļas iesakām lietot svaigā veidā, ar kraukšķīgu maizīti vai kā piedevu salātiem. Protams, pāris pilienu eļļas bagātinās arī grilētas gaļas vai zivs garšas notis. Blenderī savukārt var izmēģināt dažādas kombinācijas svaigajām mērcītēm. Burvīgs papildinājums eļļām, kas dod atsvaidzinošu un mazliet saldenu pieskaņu, ir vīģu etiķis (šoreiz izmantojām zīmolu Acetum), šo no sirds iesaku nogaršot!
Paldies daudzajiem viesiem, kas degustēja un veltīja labākos vārdus produktiem, kurus iepriekš plauktos nebija pamanījuši. Mūsu mājīgā viesistaba bija pildīta pozitīvām un košām emocijām. Uz tikšanos nākamreiz 😉