Vēlo brokastu mīļotāji, sestdien izberzējiet acis no miega un ar labi izsalkušu vēderu dodieties restorāna 3 naži virzienā. Brīdinu, tiešām tukšu vēderu! Jo šeit piedāvātais brančs sastāv no septiņām kārtām! Teiksiet, regulārā brančā mierīgi var tikt galā ar daudz vairāk gardumiem? O, nē, es ieteiktu gatavoties uz patiešām labu paēšanu.
3 nažos neatradīsiet branču tradicionālajā izeiksmē – ar bagātīgu bufeti, kurā rindojas omlete, salāti, sieri, pankūkas utt. Tā vietā, pie šeit esošās letes, varēsiet vien pamielot tikai acis, jo uz tās novietotas kārdinošas gaidāmo ēdienu sastāvdaļas – dārzeņi, augļi, graudi, maize, austeres… Mmm, siekalas jau saskrien mutē un atliek iegrimt ērtajā dīvānā, lai sagaidītu brīvdienu brokastu ēdienkarti.
3 nažos vēlās brokastis pirmoreiz tika piedāvātas 15. februārī un turpmāk tās kļūs par regulāru restorāna sestdienu tradīciju. Kā vējš, ik pa brīdim nažos iebrāžas Mārtiņš Sirmais, lai palīdzētu izspiest kādu sulu, aprunātos ar viesiem un tikpat pēkšņi atkal nozustu. Pirmo vijoli šajā vēlo brokastu orķestrī spēlē šefpavārs Artūrs Taškāns, kas septiņos ēdienos liek uzsvaru uz sezonalitāti, svaigumu un ziemeļniekiem tuvām garšas niansēm. Un, jau pēc pirmā ēdiena nogaršošanas, kas šoreiz bija mazsālīta zandarta uzkoda, sapratīsiet, ka šis brančs ir kaut kas patiešām īpašs. Ja gadās sēdēt netālu no virtuves telpas, var redzēt mutuli un rosību, kas tur notiek – ēdieni top tajā pašā mirklī, nekas nestāv jau iepriekš sagatavots. Ātrumu var tiešām apbrīnot, jo nevienā brīdī nākamā ēdiena gaidīšana neievelkas par ilgu. Drīzāk otrādi – vidū pat vēlams paņemt nelielu pauzi, lai paildzinātu baudījumu.
Nevajag bēdāt, ja tāpat kā es, neēdat dzīvnieku gaļu. Pirms maltītes, pabrīdinot atsaucīgo personālu, gaļa tiks aizstāta ar zivīm un citiem gardumiem. Mans branča favorīts viennozīmīgi ir austeru rizoto. Citronzāle piešķir ēdienam patīkamu viegluma akcentu, bet austeres kūst uz mēles. Pēc tam seko Vidusjūras menca ar dievīgu pērļu kuskusu un burkāniem piedevās. Pamatēdienu izlaižu, jo gribas pataupīt vietu desertam un ar draugu smejamies, ka pie Pērļu vistiņas ēdienkārtē iekavās vajadzētu pierakstīt – Brangiem kungiem, kam viss iepriekšējais likās tikai uzkodas.
Svaigi cepta vafele ar burbona saldējumu… ai, šo nav iespējams aprakstīt. Tik garda, ka tai nav iespējams pretoties (atā diētas un tā tālāk). Sajūtos gluži kā bērnībā, kad gardums tiek notiesāts līdz pēdējam kumosam un vel gribas izlaizīt šķīvi. Zemesriekstu putas ir gaisīgas, precīzs punkts uz i. Gaļēdājiem pikantāks akcents uz šī deserta ir bekona skaidiņas.
Vēlās brokastis 3 nažos ir kā nelieli svētki. Turp varat doties kopā ar mīļoto cilvēku, visu ģimeni vai draugiem, tās nebūs ikdienišķa maltīte. Jā, tā būs sevis palutināšana. Un vai tad brīvdienas nav tam domātas?
Vēlo brokastu cena: 18.00 EUR, cenā iekļauta arī glāze Cavas un ūdens
No plkst. 12.00 līdz 16.00
Restorāns 3 naži
Smilšu iela 14
tel. 2 6660060