Starp debesīm un upi

  

17.07.12 ir dzimšanas datums. Vietai. Kura, kā varētu likties, atrodas Londonā pie Temzas vai Hamburgā pie Elbas. Kur mutuļo enerģija, dzirdami smiekli, šķind pudeles aiz bāra, bet  par to visu neliekoties ne zinis, turpat blakus pastaigājas kaijas. Garām aizslīd pa jahtai un tā vien gribas bezrūpīgi te pavadīt maģiskās stundas pēc saulrieta. Vai sestdienā atmīties ar riteni un samiedzot acis, lūkoties vizuļojošajos Daugavas ūdeņos.

KOYA ir vaļā. Un atrodas tepat Rīgā, Andrejsalā. Nepamanīt neiespējami – askētiski skaistā melnā ēka ar milzīgām koka durvīm ir īstā! No laika zoba skartas un grafiti mākslinieku radošās platformas tā pārvērtusies par elegantu un  stilīgu vietu, kas tā vien vilina pabāzt iekšā savu degunu un noskaidrot, kas tad īsti ir KOYA.

KOYA jeb nojume (tulkojot no japāņu valodas) ir vieta ar dvēseli. Andrejsalas radošais gars  pat svaigi krāsotajās sienās un Vitras krēslos ienes tādu mazu nebēdnīguma fīlingu. KOYA ir mazliet noslēpumaina geiša, kas iemaldījusies Andrejsalas industriālajā skarbumā, bet jūtas te ļoti labi. KOYA var patverties gan komforta mīļotāji, gan mākslinieciskās dvēseles – geiša liks justies labi abiem. Restorāna/bāra interjera autore Zane Tetere spējusi radīt neuzbāzīgu, bet upes un debesu klātbūtnei piestāvošu noskaņu, kas ir ieturēta neuzbāzīgā un spilgtu akcentu pilnā proporcijā. Turklāt atvērtais plānojums uzrunā vēju un tas te var izskrieties pēc sirds patikas. Bet lai jau skrien. Jo tad, kad tas būs izdarījis savu darbu, tad KOYA pa īstam būs iedzīvojusies savā vietā uz palikšanu. Starp akmeņiem, stikliem, debesīm un ūdeni – vairs ne tik svaigi perfekta, bet ar savu raksturu.

  

Un ja kuģim pie stūres (jeb šajā gadījumā – aiz bāra un virtuvē) ir tādi vīri kā bārmenis Ansis Ancovs un šefpavārs Sergejs Jaramišjans, tad tas ir uz pareizā kursa. Gribat sajusties kā Londonā? Nu lūdzu – piesēdiet pie bāra un pajautājiet stāstus iz turienes dzīves Ansim, kurš to iepazina dzīvojot un strādājot vairāk nekā gadu. Vēlaties uzzināt pasaules virtuvju knifiņus? Jautājiet Sergejam. Viņi abi ir lielsks tandēms, kas ar savu pieredzi, profesionālo attieksmi un pamatīgumu uzbur mums īsto KOYA. Te nu restorāna idejas lolotājs un īpašnieks, zināmais futbolists Kaspars Gorkšs ir izdarījis pareizo izvēli.

  

Un štrunts par Latvijas vasaru, ne jau tās niķi spēs sabojāt uzņēmīgu cilvēku optimismu. Jo viņi sirdī ir mazliet traki un paldies viņiem par to!

KOYA restorāns & bārs kontakti: Andrejostas iela 4; Tālr. 27 757 255