Šķirstot Stockmann Trako Dienu (no 08.04 līdz 12.04) katalogu, acīs iekrita daži interesanti piedāvājumi. Tad nu neturu sveci zem pūra un padalos ar iedvesmu dažiem atradumiem. Lai arī, uzreiz atzīšos, ieraugot trako dienu simbolus – dzeltenos mošķus, man uzmācas neliela fobija, tāpēc vislabāk jau iepriekš izpētu, kas nepieciešams un dodos pēc konkrētām lietām. Aizraujos ar gatavošanu, tāpēc šoreiz vairāk ar gastronomiju saistītas iedvesmas.
Brazīlijas rieksti un mandeles (trešdiena, 08.04, cena Brazīlijas riekstiem 8,90 EUR/kg, mandelēm – 10,90 EUR/kg)
Tie būs mani krājumi riekstu piena pagatavošanai. To izdarīt ir pavisam vienkārši – uz nakti atstāj ar ūdeni aplietus riekstus, no rīta nokāš un liek blenderī, pievienojot svaigu ūdeni. Pēc trim minūtēm – riekstu piens ir gatavs! Ledusskapī to var uzglabāt 2-3 dienas, dzert tāpat vai pievienot mušļiem un putrām.
Parmigiano Reggiano siers (ceturtdiena, 09.04, cena 16,95 EUR/kg)
Es jau iztēlojos gardu pastu ar bagātīgi pārkaisītu Parmigiano Reggiano. Garšas kārpiņu palutināšanai itāļu gaumē, protams, klāt neaizmirstot glāzi laba vīna. Teju neticami laba cena, tāpēc absolūts must have pirkums. Klāt var paķert tikko ceptu čabatu. Mmm, viva l’Italia!
Andrito maltā kafija (piektdiena, 10.04, cena 3,98 EUR)
Man ir aizdomas, ka Rīga drīz varēs saukt sevi ne tikai par hipsterīgākās ielas saimnieci, bet arī par kafijas galvaspilsētu. Ja godīgi, bez Rīgas, patiesi izcilu kafiju esmu baudījusi vēl tikai Melburnas un Sidnejas stilīgajās kafejnīcās, bet ceļojot citviet, bieži nācies vilties dzēriena garšā. Tad nu īpašs prieks arī par vietējiem uzņēmīgajiem cilvēkiem, kas attīsta labas kafijas pagatavošanas mākslu tepat Rīgā. Andrito kuģi vada Andris Petkēvičs, starptautiski atzīts kafijas speciālists un Latvijas Barista Čempions – teju garants, ka šīs kafijas garša nekad nepievils.
iittala baltvīna un sarkanvīna glāzes (sestdiena, 11.04, cena par baltvīna glāžu komplektu 17,90 EUR, par sarkanvīna glāžu komplektu – 19,90 EUR)
Blogā esmu rakstījusi par to, cik būtiski izvēlēties atbilstošas sarkanvīna un baltvīna glāzes (šeit). Glāžu formai ir svarīga ietekme tajā, kā mēs sajutīsim vīna smaržu un garšu. Šī ir lieliska investīcija gan tiem, kas tikai sper pirmos soļus vīna pasaulē, gan tiem, kam šī dzēriena iepazīšana kļuvusi par aizrautību.
Stollar blenderis BBL550 (sestdiena, 11.04, cena 119 EUR)
Ļoti laba cenas un kvalitātes attiecība! Pietiekami jaudīgs blenderis, lai ikdienā pagatavotu sev garšīgu, patīkamas konsistences veselīgo kokteili. Un svaigo dārzeņu un ogu sezona jau klauvē pie durvīm! Ko vislabāk blenderēt? Manā Instagram kontā vari atrast dažādu kokteiļu receptes, kamēr es turpinu eksperimentēt ar jauniem garšu atklājumiem!