Miega pētniece, kura nevar aizmigt, bērnības mājās atgriezusies mantiniece, sieviete, no kuras rokām šķiļas dzirkstis, māte, kurai pazudis dēls un vēl daudzi sieviešu likteņi, kas savijas kopā vienā kamolā. Rakstniece Katarīna Hāgena savos darbos uzbur smalku skatījumu uz trauslo pasauli, atklādama to līdz dziļākajām sieviešķības saknēm. Ābolu sēkliņu garša nudien sasaucas ar ābola būtību – tā, tāpat kā ābols, ir … Lasīt tālāk!
Klusais svētceļojums
Dažas grāmatas tiešām atnāk pie lasītāja tik mistiski precīzā laikā, ka dažkārt grūti noticēt vienkāršai sakritībai. Stāsts par Harolda Fraja neticamo svētceļojumu man sākas šādi – uzzināju, ka talantīgās amata meistares Silvijas Brices paspārnē tapis tulkojums šai grāmatai. Skaidrs ir viens – tā noteikti jāizlasa, jo S. Brices vārds ir kā sava veida kvalitātes zīmogs, nekad neesmu vīlusies ne valodā, … Lasīt tālāk!
Starp masala un haute cuisine
Jau trešā ar gastronomiju saistītā grāmata šovasar! Ko lai saka, laikam man ļoti tīk garšīgs ēdiens un maltīti vienmēr uztveru kā mazus svētkus. Un, ja manas garšas kārpiņas sākuma pakārdina ar Indijas bagātīgās kulinārijas daudzveidību un tālāk aizved gastronomiskā augstās virtuves ceļojumā pa Franciju… es vienkārši nespēju atturēties no grāmatas Simt soļu ceļojums izlasīšanas. Nepārprotiet, nav tā, ka paralēli grāmatas … Lasīt tālāk!
Pateikt – uz neredzēšanos
Ir rakstnieki, kuru daiļradei līdz šim neesmu paspējusi pilnvērtīgi pievērsties, par spīti tam, ka ļoti gribu to izdarīt un arī apkārtējie faktori uz to mudināt mudina. Zuzanna Kubelka ir viena no “nelasīto” autoru pulciņa, par kuras grāmatām Ofēlija mācās peldēt un Kundze būs mājās vēlāk dzirdētas cildinošas atsauksmes un tās atrodas nākotnē izlasāmo grāmatu augšgalā. Taču priekšā minētajām paspējis iešmaukt … Lasīt tālāk!
Tikai gardēžiem!
Norijiet siekalas, izklājiet salveti un sagatavojiet galda piederumus – grāmata Labu apetīti! Ceļojums pa Franciju ar nazi, dakšiņu un korķviļķi ir servēta. Šī nav pavārgrāmata, receptes te neatradīsiet, bet savu gardēža gēnu gan apmierināsiet no visas sirds, turklāt papildināsiet zināšanas par franču virtuvi. Kas tad grāmatā ir tik garšīgs, jautāsiet? Kāpēc tā izraisa nepārvaramu vēlmi tulīt pat nogriezt pāris gabaliņus … Lasīt tālāk!
Zemūdens noslēpumi
Ekotrilleris – tieši šis vārds pievērsa manu lasītāja radaru grāmatai Jūras pūķa sala. Kas tas par zvēru? Kas ir jūras pūķis? Vēl jo intriģējošāk visu padara fakts, ka grāmatas autora Risto Isomeki kontā ir ne tikai balva par labāko somu valodā uzrakstīto zinātniskās fantastikas darbu, bet arī vairāki pētījumi vides aizsardzības un klimata pārmaiņu jomā. Lai noskaidrotu, kas slepjas zem … Lasīt tālāk!
Trilleris ārpus laika
Pat nevar iedomāties, cik reižu uz ielas (kā vismaz pašai šķita) manīju mazliet klibojošu vīrieti ar dīvainu spīdumu acīs. Pēc brīža viņs jau veiksmīgi iejuka pūlī, bet man joprojām uz rokām bija jūtama zosāda. Un viss dēļ vienas grāmatas – Lorīnas Bjūksas Mirdzošajām meitenēm. Šis ir stāsts par sērijveida slepkavu Hārperu. Nežēlīgu, apmātu bezsirdi, kurš pie upuriem ierodas jau bērnība, … Lasīt tālāk!
Par 180°
Atzīsimies, mēs taču katrs vismaz reizi esam iedomājušies par iespēju kādā jaukā dienā pamāt ardievas darbiem, pienākumiem, ikdienai un doties nezināmajā. Tālā ceļojumā, bez laika un plānu ierobežojuma. Iekāpt lidmašinā, aizlidot tur, kur lielāko daļu gada valda vasarīgs laiks un tad jau pamosties no rītiem ar to sajūtu, ka šodien var doties turp, kur acis rāda. Kaspara Misiņa blogam sāku … Lasīt tālāk!
Aizmirstot Zilbārdi
Sākumā Jurgai šķiet, ka viņa beidzot satikusi savu sapņu vīrieti – skaistu, neticami šarmantu, nu tādu, kas pievelk sev kā magnēts. Kā divi mīlas balodīši, abi dodas ceļojumos, piedalās neskaitāmās ballītēs, bauda viens otru – bezmaz idille, vienvārdsakot. Bet kā jau pasakā par Zilbārdi, ir tikai viens noteikums, kuru nedrīkst pārkāpt un tas ir – neiet aizliegtajā istabiņā. Šajā gadījumā, … Lasīt tālāk!
Garšīga vasara
Vienkāršas, veselīgas receptes – tā ir mana vājība. Izskatās, ka iepriekšējā dzīvē to vien darīju kā grauzu zāli, jo no kurienes gan citur man iepotēta tāda mīlestība uz dažādiem zaļumiem, dārzeņiem, dīgstiem utt. Buntīte svaiga koriandra un es jau zinu, ka maltīte man garšos! Nemaz nerunājot par zaļajiem kokteiļiem, kas jau labu laiku ir manas ikrīta ēdienkartes neatņemama sastāvdaļa. Tāpēc … Lasīt tālāk!