6 pavasarīgi palīgi

Ikreiz uzākot kādu jaunu darba projektu, nozvēros sev – nestresošu, nemalšu emocijas caur sevi un vispār, būšu mierīgāka par daudzgadsimtu vecu Budas statuju. Tā teikt, starošu gan iekšēji, gan ārēji. Kā tad, nepaiet ne diena, ne e-pasts, kad atkal pieķeru sevi sēžot ar piepūstiem vaigiem, paaugstinātu sirds ritmu un niknas acu berzēšanas. Lai gan zinu, ka jāpārvar šāds posmiņš un … Lasīt tālāk!

“Līdz kāzām sadzīs!”

Šo teicienu bērnībā droši vien dzirdējusi teju ikviena meitene. Nobrāžot celi, sasitot roku, ar pieri ieskrienot sienā – “Līdz kāzām sadzīs!”, teica māmiņa vai vecmāmuļa un tas vienmēr nomierināja, ka tiešām, pasāpēs, pāries un rēta nepaliks. Bet rētas var būt ne tikai ārēji redzamas, ir tādas, kas iekšā tiek ieskrāpētas bērnībā un paliek tur, dvēselē, uz mūžiem. Leididī aug kādā … Lasīt tālāk!

1

Ar ķepām septītajās debesīs/ Paws in seventh heaven

Jūs mīlat labas dizaina lietas, kuras ir ne tikai modernas, bet arī kvalitatīvas, izturīgas un galvenais, ērtas lietošanā? Es – noteikti. Īpašu rūpību piešķiru lietām, kuras vislabāk raksturo termins timeless, tātad tās nezaudē aktualitāti mainīgo modes kaprīžu vējā, lietojot kļūst tikai labākas un neliek satraukties par sīkiem skrāpējumiem vai traipiem. Ilgmūžīgas, pamatīgas un skaistas. Kopš mūsmājās ienācis vipets Maxims, interjerā … Lasīt tālāk!

Virtuozie garšu burvji

Āzijas garša? Omītes medus sīrupa vietā? Ne salds, ne sāļš? Šoreiz nerunāju par gastronomiskām tendencēm, bet gan dzērienu garšām ko izdevās iepazīt bārmeņu komandu konkursā Absolut Invite.  Lai arī pati noteikti sevi pieskaitu pie vīna un šampanieša baudītājām, šoreiz neatteicu dalību konkursa vērtēšanā, kur astoņas komandas pārstāvēja daudzus no labākajiem Latvijas kokteiļu gatavošanas virtuoziem un trīs blogeru sastāvā piešķīrām mūsuprāt … Lasīt tālāk!

Labākās Burgundijas pērles

Iespaidu karuselis No pļavām, kuras kā krāsaini diapozitīvi pazib ceļā, braucējus ar izslietu galvu un ziņkāru skatienu pavada gaišās Šarolē govis. Nāsīs iesitas kūts smaržu virpulis, no pļautas zāles līdz nostāvējuša siera aromātam, liekot teju uz mēles gala jau sajust kraukšķīgas bagetes riecienu ar sviestu un minerāli augļaino burgundieti glāzē. Burgundija ir vieta, kur iepazīt lauku plašumus, izbaudīt nelielo ciematu … Lasīt tālāk!

Vīna un ēdiena sarunas Toskānā

Darba laiks tiek pieskaņots ēdienam un vīnam? Nekā neparasta – laipni lūgti Itālijā. Zemē, kur gastronomijas un vīna baudīšanas māksla ir attīstīta līdz perfekcijai, pievienojot labu devu dzīvesprieka un šķipsniņu nesteidzības, ļaujot ikvienam izgaršot labākās dzīves baudīšanas receptes. Pievienojiet vēl Toskānas sauli, un sapratīsiet, ka šeit varat piedzīvot itālisku iespaidu piepildītāko atvaļinājumu mūžā! Toskānas reģiona izdevīgā atrašanās vieta ļauj nepavadīt … Lasīt tālāk!

3

Kur apmesties Šampaņā un 10 šampanieša baušļi/ Anselme Selosse: 10 rules about champagne

les avises interjers

Anselms Seloss Viens no Šampaņas īpašākajiem vīndariem un kulta grower. Biodinamisko šampaniešu aizsācējs un iedrošinātājs veselai paauzei, kuru mēs tagad pazīstam kā grower champagne. Rada iespaidīgu šampanieti izmantojot Burgundijas metodes, lielākoties no chardonnay jeb Blanc de Blancs (pamēģiniet atrast viņa šampanieti un, iespējams, tas būs unikālākais šardonē, kādu savā dzīvē būsiet baudījuši), bet arī no pinot noir. Abas, kā zināms, … Lasīt tālāk!

Aleksa Kapī Cīrihe/ Alex Capus: My Zurich

Šveiciešu rakstnieka Alekss Kapī (Alex Campus) vizuālais tēls kalpo kā amata ilustrācija: izpūris matu erkulis un vilnas žakete, kuras kabatā noslēpta veclaicīga tintes pilspalva. Viņa enerģija un harisma jūtama arī jaunākā darba Leons un Luīze lapaspusēs, kur uz vēsturisko 20 gs. notikumu fona savijas divu cilvēku likteņi, radot vienu no spilgtākajiem mūsdienu literatūras pāriem. Ikdienā autors sastopams savā bērnības pilsētā … Lasīt tālāk!

2

Ieelpot jaunu gadu

Kopš vecā gada aizvadīšanas pagājis gandrīz mēnesis. Mēs katrs gadu mijā klusāk vai skaļāk visbiežāk sev apsolām daudzas apņemšanās – dzīvot piepildītāk, sportot vairāk, tvert mirkli vieglāk. Bet atliek tikai paskriet viltīgajam janvāra mēnesim, līdz šķiet, ka šīs apņemšanās pavilcis līdz virpulis un tās izelpotas no plaušām arā pārāk lielā stiegā. Tāpēc jo iedvesmojošāk bija atkal satikt Lauru Vanagu – … Lasīt tālāk!

Trīsstūris Slīteres Nacionālajā parkā jeb 56 km svaiga gaisa/ 2. daļa

Modinātājs zvana nežēlīgajos 7.30. Kā gribas vēl pasnaust, bet nevar – astoņos mūs jau gaidīs brokastis. Piespiežu sevi ieiet uzmundrinošā dušā un tad jau pēc apģērbšanās seko izaicinošākais mirklis – atkal iekāpt pārgājiena zābakos. “Auuuuu,” teju iegaudojos kā vilks. Potītes smeldz kā trakas un sapņo par vieglajām skriešanas kediņām. Bet nekā nebija, tās izmirktu vienā mirklī un kājas nosaltu kā … Lasīt tālāk!